Τουρκία: Ετοιμάζουν νέα έξοδο του Oruc Reis

Τουρκία: Ετοιμάζουν νέα έξοδο του Oruc Reis
Το Oruc Reis AP

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, το Oruc Reis θα είναι σε πολύ λίγο καιρό έτοιμο να ξαναβγεί για νέες έρευνες.

Οπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Φατίχ Ντονμέζ, το Oruc Reis (Ορούτς Ρέις) ξαναβγαίνει για έρευνες είτε στο Αιγαίο είτε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι “το “Ορούτς Ρέις”, μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε, είχε πραγματοποιήσει εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Aνατολική Μεσόγειο. Το έχουμε φέρει στο λιμάνι, υπάρχουν κάποιες εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού.

Τώρα και αυτό μετατρέπεται για να μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, όπως έχουμε κάνει και στο πλοίο “Mπαρμπαρός”, και συνεχίζεται η συναρμολόγηση του. Μέσα σε αυτό τον μήνα θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού και θα το στείλουμε στο νέο σημείο καθηκόντων του”.

Το που θα είναι το νέο σημείο των καθηκόντων του είναι κάτι που θα το μάθουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κατό το παρελθόν πάντως, και ιδίως κατά το 2020, το Ρέιτς είχε εξελιχθεί σε πολιορκητικό κριό των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα