Υπόθεση Λιγνάδη: Πειθαρχική έρευνα του ΔΣΑ για Αλέξη Κούγια και Γιάννη Βλάχο

Υπόθεση Λιγνάδη: Πειθαρχική έρευνα του ΔΣΑ για Αλέξη Κούγια και Γιάννη Βλάχο
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Αναφορές ότι καταπατάται η αρχή της μυστικότητας της διαδικασίας στην υπόθεση Λιγνάδη οδήγησαν το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος των Αλέξη Κούγια και Γιάννη Βλάχο.

Πειθαρχική έρευνα ξεκινά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ύστερα από τις δηλώσεις των δύο πλευρών στην υπόθεση Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καλούνται για εξηγήσεις οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας (υπεράσπιση Λιγνάδη) και Γιάννης Βλάχος (πολιτική αγωγή), ύστερα από την υποβολή τριών αναφορών.

Οι δύο δικηγόροι, μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναμένεται να κληθούν να παράξουν εξηγήσεις στο αρμόδιο όργανο για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας. Μετά τις εξηγήσεις τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ θα αποφασίσουν ένα θα ασκήσουν ή  όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο δικηγόρων. 

Πάντως, πηγές από το ΔΣΑ αναφέρουν στο News 24/7 ότι στις αναφορές γίνεται μνεία για τον τρόπο που και οι δύο πλευρές χειρίζονται την υπόθεση, ιδίως γύρω από το ζήτημα της μυστικότητας της διαδικασίας. Όπως εξηγούν, η τακτική Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάζει τα στοιχεία μία δικογραφίας και μόνον αυτή, καθώς και ότι «σε τόσο ευαίσθητες υποθέσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα τηλεδίκες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα