Υπόθεση ψευτογιατρού: Στα χέρια των αρχών νέες καταγγελίες

Υπόθεση ψευτογιατρού: Στα χέρια των αρχών νέες καταγγελίες
istock

Άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" για την υπόθεση του ψευτογιατρού. Νέες καταγγελίες "έρχονται" στο φως, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαιοι είναι οι αστυνομικοί που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση του ψευτογιατρού πως, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα προκύψουν και νέες περιπτώσεις θυμάτων του, που μέχρι σήμερα δεν είχαν καταγγελθεί.

Πλέον στις 15 περιπτώσεις που είχαν διαπιστώσει οι Αρχές, εκ των οποίων πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έχουν προστεθεί ακόμη τρία θύματα, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, που τον αναγνώρισαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία, με την έρευνα να συνεχίζεται. Παράλληλα, παραμένει η πεποίθηση ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μεγαλώσει και άλλο.

Την γνωριμία του φυσιοθεραπευτή με τον Γερμανό γενικό ιατρό φαίνεται πως την έκανε η σύζυγος του Έλληνα που ήταν από την Γερμανία και από κοινού έστησαν την πολυετή κομπίνα τους.

Η πρώτη μήνυση σε βάρος του έγινε το 2016 από μία ασθενή για απάτη σε βάρος της για την οποία του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και η μεγάλη έρευνα σε βάρος του που αποκάλυψε όλο το εύρος του εγκλήματος έγινε από την τελευταία μήνυση στην Θεσσαλονίκη για περιστατικό του 2020.

Η τελευταία μήνυση έκανε τις Αρχές να δουν πως συνέβαινε κάτι πολύ ύποπτο με τον κατηγορούμενο που ενδεχομένως θα τους έφτανε χρόνια πίσω και σε αρκετά ακόμη θύματα όπως και συνέβη. Εξαιτίας των περιοριστικών όρων για την υπόθεση του 2016, ο τόπος κατοικίας του στην περιοχή του Κορωπίου είναι γνωστός και δίνει το παρών, τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπως έπραξε και πρόσφατα.

Από την τουλάχιστον 11ετή τους εγκληματική δραστηριότητα οι δύο κατηγορούμενοι, αποκόμισαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, δημιούργησαν περιουσίες και ζουν πολυτελώς εις βάρος ανθρώπων που έπαιξαν με την υγεία τους ακόμη και με την ζωή τους.

Πώς δρούσαν εναντίον των θυμάτων

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος χρησιμοποιώντας ιατρικούς τίτλους και ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσιαζόταν στα θύματά του ως φυσίατρος ή νευρολόγος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα του φυσιοθεραπευτή, ενώ αντίστοιχα ο αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος είναι γενικός ιατρός παρουσιάζονταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Από κοινού οι δύο δράστες παρίσταναν ψευδώς στους ασθενείς και στους οικείους τους ότι κατέχουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη επιστημονική ειδικότητα και κατάρτιση και υπόσχονταν το ανέφικτο, δηλαδή πλήρη ίαση ή τουλάχιστον θεαματική βελτίωση της υγείας τους, εφόσον δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

Προκειμένου να πείσουν τους ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ανέφεραν ότι ακριβώς επειδή ήταν τόσο αποδοτική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, ότι την χρησιμοποιούσαν διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ έφθαναν ακόμη και στο σημείο να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις.

Επιπλέον, έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, με τα έξοδα όλα να τα καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου οι ασθενείς.

Αμέσως μετά, ακολουθούσε και κατ’ ιδίαν εξέταση από τον αλλοδαπό γιατρό, όπου παρουσίαζαν στους παθόντες το όφελος από την προτεινόμενη θεραπεία και αφού λάμβαναν την έγκριση για την έναρξη της θεραπείας, τους χορηγούσαν υποδόρια ένεση.

Ακολούθως, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναλάμβανε να πραγματοποιεί τις ενέσεις ο 66χρονος είτε οικείοι των ασθενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα οι ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα