Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Αναφορά στον ΔΣΑ από τον καταδικασθέντα αστυνομικό

Διαβάζεται σε 2'
Ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη
Ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη EUROKINISSI

Ο καταδικασθείς αστυνομικός στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης έκανε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για τις συνηγόρους του θύματος.

Άλλη μία, αν μην τι άλλο, περίεργη εξέλιξη έλαβε χώρα στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Λίγες ημέρες μετά την αθώωση του 20χρονου θύματος, το οποίο κατηγορήθηκε ότι εξεδιδόταν παράνομα (!), ο καταδικασθείς αστυνομικός έκανε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για τις συνηγόρους της κοπέλας, Δήμητρας Κεραμυδά και Αντωνίας Λεγάκη, με το δικαιολογητικό ότι τον συκοφάντησαν.

Το σχετικό δελτίο τύπου των Συνηγόρων αναφέρει το εξής:

Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων. Η 19χρονη πρώην αιχμάλωτη του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, μηνύθηκε απ’ αυτόν και έπρεπε να φτάσει στο δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά.

Οι συνήγοροί της, Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμυδά, κληθήκαμε να απολογηθούμε στο Δ.Σ.Α. κατόπιν αναφοράς του ίδιου αστυνομικού, διότι δήθεν τον συκοφαντήσαμε καθώς υπερασπιστήκαμε το θύμα του όπως ακριβώς οφείλαμε, με βάση τις αρχές της Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων, και βέβαια αυτός καταδικάστηκε πρωτόδικα, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Ο καταγγέλλων, προφανώς προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εν όψει της κατ’ έφεση δίκης που επίκειται, όμως είναι απορίας άξια η στάση της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρέπεμψε το θύμα του στο ακροατήριο (για να αθωωθεί βέβαια εκεί).

Αναμένουμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, να εκτιμήσει ορθά το πλήθος των εγγράφων και των λοιπών αποδείξεων που προσκομίσαμε και να υψώσει τείχος στις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης των συνηγόρων των θυμάτων trafficking και να μην επιτρέψει την μετατροπή του λειτουργήματος σε ποινικό αδίκημα.

Οι συνήγοροι
Δήμητρα Κεραμυδά, Αντωνία Λεγάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα