Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη-θύμα trafficking

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη-θύμα trafficking
i-stock

H 19χρονη από την Ηλιούπολη, θύμα trafficking κηρύχθηκε αθώα για την κατηγορία ότι εκδιδόταν χωρίς άδεια.

Αθώα κρίθηκε η 19χρονη κοπέλα η οποία έπεσε θύμα trafficking και κρατούνταν στην Ηλιούπολη.

Η κοπέλα, η οποία δεν θέλησε να παρευρεθεί στο δικαστήριο, χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές την είχαν παραπέμψει σε δίκη για δύο πράξεις, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έλαβαν χώρα ενώ εκείνη ήταν αιχμάλωτη.

Το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, μετά και την αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση, την πλήρη απαλλαγή της κοπέλας η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η υπεράσπιση της κοπέλας υπέβαλε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προς επίρρωση του ισχυρισμού ότι «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021».

Όπως δε εξήγησε η συνηγορος Αντωνία Λεγάκη, «για την πράξη του αυτή κάθειρξη 12 ετών για εμπορία άνθρωπων κατεπαγγελμα».

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Υπεράσπιση θυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παραγγελία προκειμένου να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα trafficking στην Ηλιούπολη.

Οι συνήγοροι της κοπέλας, Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη τόνισαν σχετικά: Αθωώθηκε σήμερα το 19χρονο κορίτσι της Ηλιούπολης, που βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από μήνυση του βασανιστή της ότι δήθεν εκδιδόταν χωρίς νόμιμα πιστοποιητικά.
Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι σήμερα, τέσσερεις (4) εισαγγελείς διεκπεραίωσαν τη δικογραφία χωρίς κανείς από αυτούς να ζητήσει την απόφαση που έχει εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και δικαίωνε το παιδί.

Δεν είδαν (; ) κάν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα έχει καταργηθεί πριν φτάσει στα χέρια τους η δικογραφία και παρόλα αυτά εκείνοι την έστειλαν στο ακροατήριο.Χωρίς περαιτέρω σχόλια, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα εκεί, εξασφαλίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
Και αποδόθηκε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα