Υπόθεση Βγενόπουλου: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ηχητικό υλικό

Υπόθεση Βγενόπουλου: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ηχητικό υλικό
Ανδρέας Βγενόπουλος Eurokinissi

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απεστάλη το ηχητικό υλικό που δημοσιεύθηκε σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενοπούλου προκειμένου να διερευνηθεί εάν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο.

Στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος διαβιβάζεται το ακουστικό υλικό που δημοσιεύθηκε πριν λίγο καιρό και σχετίζεται με τη μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενοπούλου για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι ικανό αποδεικτικό στοιχείο για την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο οποίος θα πρέπει να αξιολογήσει αν η ποινική δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακουστικό υλικό στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός θα ερευνήσει αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο.

Κατόπιν της εξέτασης του στοιχείο αυτού, ο εισαγγελέας θα μπορεί να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση, με την αναγκαία ειδική επισήμανση αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα