Υπόθεση Βγενόπουλου: Ένα ηχητικό από το 2016 προκαλεί πολιτικές κόντρες το 2022

Υπόθεση Βγενόπουλου: Ένα ηχητικό από το 2016 προκαλεί πολιτικές κόντρες το 2022
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος euroki nissi

Να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για ηχητικό που είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας ζητεί η Νέα Δημοκρατία, για "αντιπερισπασμό" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια υπόθεση το 2016 που αφορά καταγγελίες του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με απόπειρα εκβίασής του από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου , τείνει να κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα. Αφορμή ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ιστότοπος iefimerida και προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ που ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για τους ισχυρισμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει λόγο για πολιτικό αντιπερισπασμό προκειμένου η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα στην οποία κυριαρχεί το θέμα της ακρίβειας αλλά και οι καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις ύψους 7 δις από την κυβερνηση.

Το ηχητικό

Στο ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφεται μία μεγάλης διάρκειας συζήτηση ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στην Δ.Μ που φέρεται να είναι γνωστή του επιχειρηματίας. Η Δ.Μ παρουσιάζεται στο ηχητικό από την ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο ως μεσάζων ανάμεσα στον ίδιο και την Β.Θάνου προκειμένου να επιλυθεί ένα δικαστικό ζήτημα στελεχών της MIG (εταιρίας του Α.Βγενόπουλου) με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό. Παράλληλα στο ηχητικό γίνεται εκτεταμένη συζήτηση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα όπου αναφέρονται τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αλλά και του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Υιοθετεί το ηχητικό η Ν.Δ

Το ηχητικό φαίνεται να «υιοθετεί» πολιτικά η κυβέρνηση αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθούν επ αυτού. Όπως επισημαίνεται «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η Ν.Δ επισημαίνει επίσης ότι «τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη».

Οι κάτοχοί του ηχητικού να το δώσουν στην δικαιοσύνη απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του : «Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς «κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα στην οποία κυριαρχούν η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις. Χαρακτηριστκά σημειώνεται πως «όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν».  Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;».

ΚΙΝ.ΑΛ: Να διερευνήσει η δικαιοσύνη

Την διερεύνηση του ζητήματος της δικαιοσύνης ζητά το Κίνημα Αλλαγής. Με ανακοίνωσή του τονίζει πως  «Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας.Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας». Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε προσωπικά ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος σναφέροντας ότι « ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα