Ηράκλειο: Στο 40% οι απουσίες στα Λύκεια του νομού

Ηράκλειο: Στο 40% οι απουσίες στα Λύκεια του νομού
Εξετάσεις στα σχολεία Eurokinissi

Μεγάλο ήταν το ποσοστό των απουσιών στα Λύκεια του Νομού Ηρακλείου όπως καταμετρήθηκε αρμοδίως. Σαφώς χαμηλότερο στα γυμνάσια.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά μαθητών που δεν έδειξαν να έχουν διάθεση να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους και χρειάστηκε η επέμβαση των καθηγητών για να επανέλθουν στη νέα σχολική πραγματικότητα, σύμφωνα με την προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου , Στέλλα Μακρυγιαννάκη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα νέα δεδομένα και είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμα να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες και νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει πόσο ενημερωμένα είναι τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Σε ό ,τι αφορά τα γυμνάσια, τη Δευτέρα στα θρανία επέστρεψε το 85% των μαθητών που επρόκειτο να πάνε στο σχολείο, ενώ, αναφορικά με τους καθηγητές των γυμνασίων , οι απουσίες υπολογίστηκαν , σύμφωνα με την κ. Μακρυγιαννάκη , στο 20% και αφορά , κυρίως καθηγητές που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, καθώς έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο.

Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των απουσιών μαθητών έφτασε το 40%. «Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών και αυτό προφανώς θα πρέπει να το υπολογίσουμε με βάση ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν» δήλωσε η κ. Μακρυγιαννάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα