Ιταλία: Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορονοϊό

Ιταλία: Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με κορονοϊό
Γκράφιτι στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο AP

Συγκίνηση και χειροκροτήματα από γιατρούς και νοσοκόμους. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με covid 19.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση ότι από σήμερα, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό.

Πρόκειται για την πόλη σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια αυτή.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της, δεν υπάρχουν ασθενείς με covid 19. Τον Μάρτιο, στην εντατική αυτή, έδιναν μάχη για την ζωή, πάνω από εκατό άνθρωποι.

Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί, όμως, στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι τετρακόσιοι γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα