Κακοκαιρία “Elias”: Ο Πατούλης ανοιγόκλεινε τα σχολεία – Οργή γονέων

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία “Elias”: Ο Πατούλης ανοιγόκλεινε τα σχολεία – Οργή γονέων
INTIME

Εκνευριστική και επικίνδυνη ολιγωρία από την Περιφέρεια που έμοιαζε να παίζει κορώνα-γράμματα το άνοιγμα των σχολείων. Τα “άνοιξε-κλείσε” του Πατούλη έφερε δικαιολογημένη οργή.

Το “χαλασμένο τηλέφωνο” για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία την Τετάρτη επέλεξε ο Γιώργος Πατούλης, την ώρα που ισχυρή καταιγίδα και αμέτρητοι κεραυνοί έπλητταν την Αττική, ενώ οι γονείς των μαθητών περίμεναν εναγωνίως την τελική απόφαση της Περιφέρειας.

Αυτή, εν τέλει πάρθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από ένα απίστευτο αλαλούμ, αφού ακόμη και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής έδινε συγκεχυμένες πληροφορίες, διαφορετικές από κανάλι σε κανάλι.

Παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Τρίτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής για πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Γιώργος Πατούλης περίμενε να λάβει οριστική απόφαση στο πάρα πέντε, προκαλώντας αναστάτωση και εκνευρισμό στους γονείς που προσπαθούσαν να ενημερωθούν, είτε από τα social media, είτε από τα ΜΜΕ, στα οποία όμως, η ενημέρωση της Περιφέρειας γινόταν με ασάφειες

Τα “άνοιξε-κλείσε” εν μέσω νεροποντής και το “πινγκ-πονγκ με τους Δήμους”

Σε αρχική του εμφάνιση στον Αντ1 ο  κ. Πατούλης είπε πως η πρώτη εκτίμηση είναι πως τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στην Αττική, χωρίς όμως να έχει ληφθεί η τελική απόφαση. “Η πρόθεση είναι να βγει το σχετικό έγγραφο σε λίγο, αφού πάρουμε και τα τελευταία στοιχεία από την ΕΜΥ”, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής σε συνομιλία του με την εκπομπή γύρω στις 06:40 της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κόκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ έλεγε πως βρίσκεται σε επαφή με τον περιφερειάρχη και «στο επόμενο 10λεπτο – 15λεπτο» θα ληφθεί απόφαση για τα σχολεία.

Όλα αυτά, την στιγμή που γονείς περίμεναν μία οριστική απόφαση ώστε να γνωρίζουν αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και την ώρα που η σφοδρή καταιγίδα χτυπούσε την Αττική.

Λίγο αργότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, γνωστοποιώντας: “Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες και την επόμενη ώρα, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πλημμηρικό φαινόμενο σε κάποιο δήμο, θα είναι θέμα τοπικής απόφασης από τον δήμο που θα ενημερώσει. Επαναλαμβάνω πως με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο θα εξασθενήσει το επόμενο διάστημα”.

 

Παράλληλα, με δηλώσεις του στο MEGA εξήγησε τους λόγους που άλλαξε η απόφαση για τα σχολεία, ωστόσο πρόσθεσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν αυτά θα ανοίξουν ή όχι.

“Υπήρχε μια σκέψη, γιατί ήταν έντονη η βροχόπτωση, οι τελευταίες όμως προβλέψεις δείχνουν ότι το φαινόμενο εξασθενεί, άρα δεν υφίσταται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πάρει, επειδή γνωρίζει καλύτερα τις περιοχές, την απόφαση αν θα ανοίξει ή όχι κάποιο σχολείο”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα