Κακοκαιρία “Elias”: Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική με απόφαση Πατούλη

Διαβάζεται σε 2'
Κακοκαιρία “Elias”: Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική με απόφαση Πατούλη
EUROKINISSI

Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε και με μεγάλη καθυστέρηση, ο Γιώργος Πατούλης γνωστοποίησε πως τα σχολεία της πρωτεύουσας θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης μετά από μεγάλη καθυστέρηση και παρά την αρχική του εκτίμηση ότι θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας “Elias” που πλήττει την πρωτεύουσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής είπε: “Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες και την επόμενη ώρα, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πλημμηρικό φαινόμενο σε κάποιο δήμο, θα είναι θέμα τοπικής απόφασης από τον δήμο που θα ενημερώσει. Επαναλαμβάνω πως με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο θα εξασθενήσει το επόμενο διάστημα”.

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης, μίλησε στον Αντ1, λέγοντας πως η πρώτη εκτίμηση είναι πως τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στην Αττική, χωρίς όμως να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Ένα απίστευτο αλαλούμ, με τους γονείς να μένουν για ώρα χωρίς ενημέρωση λίγο πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων και την ώρα που η σφοδρή καταιγίδα χτυπούσε την Αττική.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο πριν τις 7 το πρωί, ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ έλεγε πως βρίσκεται σε επαφή με τον περιφερειάρχη και «στο επόμενο 10λεπτο – 15λεπτο» θα ληφθεί απόφαση για τα σχολεία.

Ακολούθησε η εκτίμηση του Περιφερειάρχη για κλειστά σχολεία, για να ενημερώσει στη συνέχεια την τελική του απόφαση που ήταν να λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία σε Ωρωπό, Άνω Λιόσια, Φυλή και Ζεφύρι

Παρά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ανοιχτά σχολεία στην πρωτεύουσα σήμερα Τετάρτη, ορισμένοι Δήμοι αποφάσισαν να τα κρατήσουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Ήταν κάτι, άλλωστε, που γνωστοποίησε και ο Γιώργος Πατούλης, πετώντας το… μπαλάκι στους Δήμους για τοπικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα κλειστά θα μείνουν στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, μετά από απόφαση του δημάρχου Φυλής Χρήστο Παππού, η  οποία αφορά Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Παράλληλα, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία  και στον Ωρωπό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα