Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Εύβοια, Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Σποράδες

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία στην Ελλάδα (φωτο αρχείου) INTIME NEWS ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα από το 112 για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν οι κάτοικοι σε Θεσσαλία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Σποράδες.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι περιοχών στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Φθιώτιδα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του 112 σε ανάρτησή του:

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή #Θεσσαλίας, #Σποράδες, #Φθιώτιδα & βόρεια #Εύβοια

Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”

Το 112 σε κατοίκους της Θεσσαλίας
Μήνυμα 112
Μήνυμα του 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία στην Θεσσαλία EUROKINISSI ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Το 112 στην Εύβοια

112 Εύβοια
Το 112 στην Εύβοια evima.gr

Η πρόγνωση του καιρού

Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται στη χώρα από αύριο, Δευτέρα (25/09) με την ΕΜΥ να εκδίδει νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Σε ετοιμότητα οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις

Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, ενώ, παράλληλα συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές:

Συγκεκριμένα, ήδη συνδράμουν 108 άτομα ως χειριστές των διατιθέμενων μέσων, 12 άτομα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας σε 2 ομάδες (εντός της ημέρας, πρόκειται να συμπληρωθούν με 3 επιπλέον ομάδες των 5 ατόμων και να ανέλθει το προσωπικό στα 29 άτομα, 19 πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί και 1 αξιωματικός Υγειονομικού – Κτηνιατρικού.

Επιπρόσθετα, για την επερχόμενη κακοκαιρία έχουν διατεθεί 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι οποίες είναι σε κίνηση για το στρατόπεδο «Μπουγά» στη Λάρισα, και 120 άτομα (2 Λόχοι) της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, με 24 λέμβους στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Από ιπτάμενα μέσα έχουν διατεθεί τρία ελικόπτερα UH-1H ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν, σήμερα, κατά τις απογευματινές ώρες ακόμη τρία ελικόπτερα (1 CH-47D, 1 S-70, 1 SUPER PUMA στην 111 και 110 Πτέρυγα Μάχης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα υποστέγων στα αεροδρόμια.

Επιπλέον, τίθενται σε διάθεση του διοικητή 1ης Στρατιάς το σύνολο των UH-1H της περιοχής. Από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, στο λιμάνι του Βόλου ήδη βρίσκεται το αρματαγωγό «Ικαρία» ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς.

Από δομές, σε ετοιμότητα διάθεσης βρίσκονται τα Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα