Καλλιτέχνης ζωγραφίζει μάσκες για όσους θέλουν να δείχνουν το πρόσωπό τους

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει μάσκες για όσους θέλουν να δείχνουν το πρόσωπό τους

Ο Χόρχε Ρορίς ζωγραφίζει το κάτω μέρος του προσώπου του πελάτη του πάνω σε μια λευκή μάσκα, δίνοντας σημασία σε λεπτομέρειες όπως η απόχρωση του δέρματος και το σχήμα των χειλιών.

Ο 65χρονος Χόρχε Ρορίς συνήθιζε να φτιάχνει φανταχτερά κοστούμια και εντυπωσιακά άρματα για τον μαγικό κόσμο του Καρναβαλιού του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Τώρα, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, χρησιμοποιεί την τέχνη του για να φτιάξει μάσκες που δεν στοχεύουν στο να μεταμφιεστεί ο χρήστης, αλλά να είναι όσο αληθινός γίνεται.

Ο Ρορίς ζωγραφίζει μάσκες προσώπου που είναι απίστευτα ακριβείς. Καθώς ο ίδιος μιλάει, φορώντας τη μάσκα του, το στόμα του, σαν ένας εγγαστρίμυθος, δεν μοιάζει να κινείται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χρησιμοποιώ αυτή τη μάσκα για να μην χάσω την ταυτότητά μου», λέει ο Ρορίς.

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης ζωγραφίζει το κάτω μέρος του προσώπου του πελάτη του πάνω σε μια λευκή μάσκα, δίνοντας σημασία σε λεπτομέρειες όπως η απόχρωση του δέρματος και το σχήμα των χειλιών.

Οι μάσκες του είναι άκρως δημοφιλείς σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κρύβουν το πρόσωπό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιθυμούν, ωστόσο, να προστατεύονται από τον ιό.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Είναι καλό που ο κόσμος χρησιμοποιεί μάσκες», λέει.

«Είχα μια πολύ θετική αντίδραση, ο κόσμος γελάει. Κάτι που υποτίθεται είναι λυπηρό μετατράπηκε σε κάτι που φέρνει χαρά».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα