Καλλιθέα: Μυστήριο η επίθεση με βιτριόλι – Τα μόνα λόγια της 34χρονης

Καλλιθέα: Μυστήριο η επίθεση με βιτριόλι – Τα μόνα λόγια της 34χρονης
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Η 34χρονη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πήγαινε το πρωί στην Εθνική Ασφαλιστική όπου εργάζεται και η γυναίκα που της επιτέθηκε και φορούσε χειρουργική μάσκα, την περίμενε στα σκαλιά

Λίγα λόγια μπόρεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών να ακούσουν από την άτυχη 34χρονη, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας του ιδιωτικού νοσοκομείου «Metropolitan».

Λόγω της κατάστασής της από τα σοβαρότατα εγκαύματα που της προκάλεσε η επίθεση με βιτριόλι, στα μάτια, στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στο σώμα και στα χέρια, αλλά και του σοκ που έχει υποστεί, ήταν αδύνατο να μπορέσουν να της πάρουν κατάθεση και με πολύ κόπο, ίσα που κατάφεραν να την δουν και να μιλήσουν μαζί της για λιγότερο από 5 λεπτά.

Η κοπέλα υποφέροντας από φρικτούς πόνους κατάφερε μόνο να τους πει πως το μόνο που θυμάται είναι ότι η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε σκούρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, ίσως σκουφί και σίγουρα δεν ήταν ξανθιά, αλλά κατά τα λοιπά δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει ή να πιθανολογήσει ποια είναι καθώς όλα συνέβησαν αστραπιαία, όπως επίσης δεν γνωρίζει και για ποιο λόγο της επιτέθηκε αυτή η γυναίκα και μάλιστα προκαλώντας της τόσο βαριές σωματικές βλάβες.

Κίνδυνος για την ζωή της δεν υπάρχει, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι έχει χάσει το ένα της μάτι και έχει υποστεί εξίσου σοβαρά και εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα χέρια και το σώμα, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

Η 34χρονη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα, που της είχε στήσει καρτέρι, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται το θύμα, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου. Η δράστις είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της. Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο στο «Metropolitan».

Οι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και από την πρώτη στιγμή η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα κίνητρα της επίθεσης και βεβαίως η ταυτότητα της γυναίκας που είναι υπεύθυνη για αυτή την φρικτή ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία που μπορούν να δείξουν την γυναίκα όταν έφτανε και όταν έφυγε, μετά την επίθεσή της, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της, όπως επίσης εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει την κοπέλα την στιγμή που έφτανε στη δουλειά της και όσες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν έξω από το κτίριο μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Σοφότεροι οι αστυνομικοί δεν έγιναν ούτε από τις καταθέσεις που πήραν από τα συγγενικά της πρόσωπα αφού κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει ποιο είναι αυτό το άτομο που ήθελε να κάνει τόσο μεγάλο κακό στον άνθρωπό τους και για ποιους λόγους.

Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν άγνωστα αλλά η μεθοδολογία δείχνει μίσος για το θύμα και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα κίνητρα είναι προσωπικά. Βεβαίως, οι έρευνες των Αρχών μοιραία στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, τόσο γύρω από την πιθανότητα του προσωπικού κινήτρου, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, ενώ περισσότερο φως αναμένεται να πέσει στην υπόθεση, τις επόμενες ώρες και ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχουν οι Αρχές από τις καταθέσεις που θα πάρουν και από την ανάλυση τυχόν ευρημάτων.

Σίγουρα θα αργήσουν να μπορέσουν να πάρουν μία ολοκληρωμένη κατάθεση από το ίδιο το θύμα λόγω της κατάστασής της, αλλά μέχρι τότε εξετάζονται και θα συνεχίσουν να εξετάζονται άνθρωποι από όλο το στενό, φιλικό αλλά και επαγγελματικό της περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα