Καναδάς: Ο Τριντό απαγορεύει τα όπλα εφόδου

Καναδάς: Ο Τριντό απαγορεύει τα όπλα εφόδου
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό AP

Μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της χώρας, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό απαγορεύει 1.500 είδη όπλων.

Ο Καναδάς απαγόρευσε τα όπλα εφόδου, μετά τη δολοφονία 22 ανθρώπων, την μεγαλύτερη μαζική επίθεση στην ιστορία της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,Τζάστιν Τριντό την Παρασκευή.

“Αυτά τα όπλα σχεδιάστηκαν με έναν και μοναδικό σκοπό: Να σκοτώνουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος χρήσης και κανένας χώρος ύπαρξης για τέτοιου είδους όπλα στον Καναδά”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. “Θέτοντας αμέσως την νομοθεσία σε ισχύ, απαγορεύεται κανείς να αγοράζει, να πουλάει, να μεταφέρει, να εισάγει και να χρησιμοποιεί όπλα εφόδου στη χώρα”, χωρίς κατοχή της σχετικής αδειοδότησης.

Σύμφωνα με τον Guardian, μετά την επίθεση στη Νέα Σκοτία του Καναδά, την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση επέμενε πως θα θεσμοθετήσει ένα αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου όσον αφορά την οπλοκατοχή, απαγορεύοντας συγκεκριμένα 1.500 είδη όπλων. Σύμφωνα άλλωστε με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης είχε στην κατοχή του αρκετά ημι-αυτόματα πιστόλια και τουλάχιστον δύο ημι-αυτόματα όπλα, ενώ αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ένα από αυτά ως “στρατιωτικού τύπου”.

Ο Τριντό έκανε λόγο για μια περίοδο “αμνηστίας” , διάρκειας δύο ετών, προκειμένου να συμμορφωθούν όλοι με την νομοθεσία, ενώ έκανε λόγο για “κάποια μορφή αποζημίωσης στους κατόχους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα