“Καρέλλειο” και “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”: Δέκα Χρόνια Δράσεων για την Alzheimer

Διαβάζεται σε 3'
"Καρέλλειο"
"Καρέλλειο" ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Συνεχίζει για 10η χρονιά την πανελλήνια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την άνοια, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων “Καρέλλειο” της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”.

Η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων “Καρέλλειο” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στέκεται, τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλευρό των συνανθρώπων μας, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα.

Από το 2015, το επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό του “Καρέλλειου” επισκέπτεται περιοχές εντός και εκτός Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακριτικές περιοχές, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Παράλληλα, πραγματοποιεί δωρεάν τεστ μνήμης στους κατοίκους των περιοχών που είναι άνω των 60 ετών με στόχο την έγκυρη πρόληψη της νόσου.

Φέτος, η εκστρατεία ξεκίνησε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκαν και εξετάστηκαν παραπάνω από 70 άτομα. Επόμενος σταθμός της εκστρατείας θα είναι η Φλώρινα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η ομάδα του “Καρέλλειου” θα επισκεφτεί τη Λαμία, το Διδυμότειχο και άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

"Καρέλλειο"
"Καρέλλειο" ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, δήλωσε: “Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχε ως όραμα την ίδρυση μίας δομής που θα ήταν κοντά στους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ειδική υποστήριξη και φροντίδα. Έτσι, δημιουργήσαμε το ‘Καρέλλειο’, ένα Κέντρο – Πρότυπο με μία εξειδικευμένη ομάδα που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας σε άτομα με άνοια και τις οικογένειες τους”.

"Καρέλλειο"
"Καρέλλειο" ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η διευθύντρια της Μονάδας κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου υπογράμμισε ότι: “Κύρια προτεραιότητά μας με αυτή την δράση είναι η ενημέρωση για τη νόσο και την πρόληψη αυτής, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η εξάλειψη του στίγματος και η συμπερίληψη όλων των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων στην χορήγηση δωρεάν νευροψυχολογικών ελέγχων. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 10.000 συνάνθρωποί μας σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Αρωγός στη δράση μας για την άνοια και την καταπολέμηση του στίγματος της είναι η εταιρεία ΜΕΓΑ, η οποία στηρίζει το έργο μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα