Καταγγελία για βιαιοπραγία πρώην υπουργού σε υπάλληλο του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”

Διαβάζεται σε 2'
Πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
INTIME

Περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από πρώην υπουργό δέχθηκε ως καταγγελία η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει περιστατικό βιαιοπραγίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από πρώην υπουργό της κυβέρνησης σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα σε πύλη εξόδου. Όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα σε έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει. Το πράγμα ξέφυγε όταν ο πρώην υπουργός χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο μάλιστα έπεσε λιπόθυμο από το χτύπημα στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς επιχείρησε να «πουλήσει τσαμπουκά», απειλώντας έναν δόκιμο πως θα τον μεταθέσει και λέγοντας σε όσους επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως το περιστατικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Τι ζητά η ΟΣΕΥΠΕ για το περιστατικό με τον πρώην υπουργό

Η ΟΣΕΥΠΕ ζητά τη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για πτήσεις από την Αθήνα προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα, ζητά από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό, αν αναγνωρίζει τον εαυτό του, να αναλάβει την ευθύνη και να βρει το πολιτικό θάρρος ώστε να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό.

Επιπλέον, καλεί την αεροπορική εταιρεία να ενεργήσει προς όφελος του εργαζομένου και όχι προς όφελος του πολιτικού προσώπου.

Η ΟΣΕΥΠΕ αναφέρει πως, αν χρειαστεί, θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα