Καταγγελία Ντίας Ζούρα για σεξουαλική παρενόχληση: “Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα”

Καταγγελία Ντίας Ζούρα για σεξουαλική παρενόχληση: “Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα”
Η ηθοποιός Ντία Ζούρα Instagram (diazoura)

Ακόμα μία συγκλονιστική καταγγελία από το χώρο του θεάτρου. "Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε".

Τη δική της εμπειρία κατά την οποία δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη μίας παράστασης που συμμετείχε, διηγήθηκε η ηθοποιός Ντία Ζούρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

“Η δική μου ιστορία έχει ως εξης: Είναι 2016, ξεκινάει μία επαγγελματική θεατρική δουλειά, ξεκινάνε οι πρόβες. Είμαστε δύο άνθρωποι στην αρχή, στην πορεία μπήκε ο τρίτος ρόλος. Περνάμε πάρα πολλές ώρες κάνοντας πρόβες με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό της παράστασης και αρχίζει να παρουσιάζει μία συμπεριφορά, δεν ξέρω πώς ακριβώς να τη χαρακτηρίσω, δεν ξέρω τι ακριβώς άρχισε να νιώθει. Όσο περνούσε ο καιρός και ενώ εγώ δεν ανταποκρινόμουν σε αυτό που είχε στο μυαλό του, άρχισε η λεκτική και ψυχολογική βία. Σε μία πρόβα, το έργο μας είχε σκηνή βιασμού και κάπου αυτός “χάθηκε” και προσπάθησε να με ακουμπήσει. Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα, εγώ τον κλώτσησα και έφυγε. Μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Υπάρχει η σιωπή, υπάρχει και ο φόβος”, είπε χαρακτηριστικά η Ντία Ζούρα.

Η ηθοποιός αποφάσισε να “σπάσει τη σιωπή της” την Πέμπτη κάνοντας μία ανάρτηση στο Instagram, όπου γράφει μεταξύ άλλων: “Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, κατέβασες το εσώρουχο σου στην πρεμιέρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε”.

Η ανάρτηση στο Instagram:

Συνέβη το 2016, γιατί τώρα;

Γιατί μου πήρε ένα χρόνο να καταλάβω τι είχα ζήσει, δύο χρόνια να με συγχωρήσω που το έπαιξα χαζή και δεν αντέδρασα (ποιος;Εγώ!Που ένα μου λες, δέκα σου απαντάω!), ένα χρόνο να το βάλω στα συρτάρια μου-που με τόση ευλάβεια τακτοποιώ- και λίγους μήνες να καταλάβω πως ο κόμπος στο στομάχι μου είναι δύναμη. Α!Και γιατί έτσι!

Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, κατέβασες το εσώρουχό σου στην πρεμιέρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε. Κι όμως, ακόμα φοβάμαι να γράψω το όνομα σου δημόσια.

Αέρα στα πανιά σας κα Μπεκατώρου και κα Δούκα, σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα