Καθαρανασόπουλος: «Γιατί είναι σεξιστικό να καταγγέλλεις την εκπόρνευση;»

Διαβάζεται σε 3'
Καθαρανασόπουλος: «Γιατί είναι σεξιστικό να καταγγέλλεις την εκπόρνευση;»
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος Eurokinissi ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος υπερθεμάτισε της φράσης sugar daddy που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Sugar Daddy που ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, κατά την αναφορά του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την κριτική του στο σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ trendαρει στα social media από την ώρα που ειπώθηκε μέχρι τώρα.

Η ακριβής πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ ήταν «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε».

Στην ομιλία της Παρασκευής 8/3, ο κύριος Κουτσούμπας διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε, χωρίς βέβαια να αλλάζει η ουσία του σεξιστικού σχολίου για ένα φαινόμενο που υπάρχει δεκαετίες σε όλον τον κόσμο και αφορά όλα τα βιολογικά και σεξουαλικά φύλα -αφού παντού τα έξοδα για τις σπουδές είναι δυσβάσταχτα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου -κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ-  το πρωί της Παρασκευής 8/3 στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Open TV .

Στην ερώτηση αν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια οδηγούν στην εκπόρνευση, διευκρίνισε «δεν είπαμε αυτό. Ακούγονται πολλά τερατουργήματα. Ένα που ειπώθηκε το πρωί αναφέρει πως το ΚΚΕ θεωρεί όλες τις φοιτήτριες της Φινλανδίας ως πόρνες. Αυτό είναι εξωφρενικό».

Τι εννοεί λοιπόν, ο κύριος Κουτσούμπας; «Είπαμε πως υπάρχουν τέτοια φαινόμενα που έχουν καταγραφεί. Στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπάρχουν αφίσες που καλούν τους σπουδαστές για να πληρώσουν τα φοιτητικά χρέη, να καταταγούν σε λεγεώνες στην Ουκρανία».

Το σχόλιο ωστόσο, ήταν σεξιστικό και κατά τις γυναικείες οργανώσεις. «Γιατί; Το να καταγγέλλεις την εκπόρνευση είναι σεξιστικό; Υπάρχει δημοσίευμα που μιλάει για πάνω από 1.000.000 γυναίκες παγκοσμίως, που κοιμούνται για να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους».

Αντίστοιχα, τα αγόρια γίνονται ζιγκολό;

«Δεν ξέρετε τι φαινόμενα υπάρχουν, όσο υπάρχει υπερχρέωση; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία των ΗΠΑ είναι τα ‘κόκκινα δάνεια’ των φοιτητών -97 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στη Μεγάλη Βρετανία τα χρέη από τα φοιτητικά δάνεια είναι 505 εκατομμύρια λίρες. Στην Ολλανδία είναι 97 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι πλευρά της ιδιωτικοποίησης. Δεν πρέπει να την αναδείξεις; Αν κάποιοι καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα, πρέπει να το καταγγείλουμε».

Η φράση του κυρίου Κουτσούμπα αντανακλά την πραγματικότητα; «Βεβαίως. Με την τοποθέτηση αυτή ο κύριος Κουτσούμπας καταδικάζει μια πραγματικότητα. Είπε τη φράση για να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα».

Γιατί δεν είπε και για αγόρια φοιτητές που κινούνται αντίστοιχα; «Γιατί το πιο σύνηθες είναι αυτό» που είπε ο κύριος Καραθανασόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα