Κάτια Δανδουλάκη: “Τα θύματα είναι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης”

Κάτια Δανδουλάκη: “Τα θύματα είναι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης”
24MEDIA/ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

"Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία" σημειώνει μεταξύ άλλων σε ιδιόχειρη επιστολή της η Κάτια Δανδουλάκη.

Στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας κατά ηθοποιών στον χώρο του θεάτρου προέβη την Παρασκευή (5/2). γνωστοποιώντας μια επιστολή της.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία» σημειώνει σε ιδιόχειρη επιστολή της που δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1.   

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ» καταλήγει η κα. Δανδουλάκη.   

Υπενθυμίζεται στη χιονοστιβάδα των καταγγελιών που έρχονται στο φως για σεξουαλική παρενόχληση και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο, προστέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4/2) τρεις ακόμη γυναίκες ηθοποιοί, οι οποίες κατήγγειλαν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο λόγος για τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, οι οποίες κατηγορούν τον εν λόγω άνδρα για “σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους”, προχωρώντας στην καταγγελία προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ζητώντας τη διαγραφή του.

Το ΣΕΗ μάλιστα επιβεβαίωσε στο News247.gr την εν λόγω καταγγελία, μετά από έγγραφη παραγγελία του δικηγόρου των τριών ηθοποιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα