Κηφισιά: Το πρωί εγκαταστάθηκε η πόρτα, το μεσημέρι πλάκωσε μαθητή

Διαβάζεται σε 2'
Ατύχημα σε σχολείο της Κηφισιάς
Ατύχημα σε σχολείο της Κηφισιάς INTIME

Από καθαρή τύχη γλύτωσε τα χειρότερα ο 9χρονος μαθητής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα του σχολείου.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή ο εργολάβος και οι δύο εργάτες που είχαν αναλάβει το έργο σε σχολείο της Κηφισιάς, όπου τραυματίστηκε μαθητής όταν έπεσε καγκελόπορτα.

Ο 9χρονος μαθητής καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματίας και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με εκπαιδευτική πηγή, το συνεργείο (που ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς) έφτασε στο σχολείο το πρωί της Παρασκευής για να αλλάξει δύο πόρτες του σχολείου, μεταξύ των οποίων και την κεντρική.

Περίπου στις 11:30 ενημέρωσαν τον διευθυντή ότι όλα ήταν εντάξει και ότι η νέα πόρτα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε 20 λεπτά. Ο διευθυντής άφησε να περάσουν δύο ώρες (για λόγους ασφαλείας) αλλά μόλις άνοιξε την πόρτα, στις 13:15, για να περάσουν τα πρώτα παιδιά, η πόρτα κατέρρευσε τραυματίζοντας ένα παιδί, ευτυχώς ελαφρά.

Οι δύο πόρτες του σχολείου ήταν πολύ παλιές και ο διευθυντής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πίεζε περισσότερο από δύο χρόνια για την αλλαγή τους. Τελικά, αυτή έλαβε χώρα την Τρίτη με τα γνωστά κακά αποτελέσματα.

Για το περιστατικό ήδη ενημερώθηκε αρμοδίως το Υπουργείο Παιδείας.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Η μητέρα μιας μαθήτριας προσπάθησε να τη σηκώσει την πόρτα για να απεγκλωβίσει τον μαθητή.

«Έτρεξα εγώ και κάποια άλλη μαμά σηκώσαμε την πόρτα, το παιδί είχε τις αισθήσεις του, πόναγε φυσικά, η πόρτα ήταν τεράστια δύο μέτρα σχεδόν και πολύ βαριά. Καταλαβαίνετε τι επικράτησε, κλαίγανε, τρομάξανε» είπε στο STAR.

Ο 9χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παίδων Πεντέλης, με τους γιατρούς να μην ανησυχούν για την κατάστασή του. Ωστόσο έχει εντοπιστεί ένα μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού, που το κρατά προσώρας στο νοσοκομείο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα