“Kifissia Watch”: Γονείς παρακολουθούν περιοχές με υψηλή παραβατικότητα

“Kifissia Watch”: Γονείς παρακολουθούν περιοχές με υψηλή παραβατικότητα
Φωτογραφία αρχείου Getty Images

Βόλτες στις γειτονιές της Κηφισιάς πραγματοποιούν γονείς, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια παραβατικότητα και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Τι είναι το Kifissia Watch.

Στη δημιουργία της πρωτοβουλίαςKifissia Watch” προχώρησαν γονείς στην Κηφισιά, οι οποίοι εμφανίζονται ανήσυχοι για την παραβατικότητα στην περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μέλος της πρωτοβουλίας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους.

“Αυτό το οποίο έχουμε κάνει είναι μια πρωτοβουλία η οποία συγκεντρωνόμαστε διάφοροι γονείς και γενικότερα πολίτες του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι κάνουμε βόλτες σε πολύ συγκεκριμένα σημεία όπου έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση ανηλίκων προκειμένου να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποια παραβατικότητα και να ειδοποιήσουμε την αστυνομία“, ανέφερε ο κ. Ασφής.

Σχετικά με τις περιοχές όπου πηγαίνουν, είπε πως αυτές είναι το Άλσος Κηφισιάς και το εμπορικό κέντρο, όπου υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα καθώς και ένα τμήμα άλσους Κεφαλαρίου.

Δεν παρεμβαίνουμε σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είναι δικός μας ρόλος, ούτε είναι να κάνουμε κάποια επέμβαση σε αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι ότι παρακολουθούμε, καθόμαστε και βλέπουμε τι συμβαίνει και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια παραβατική συμπεριφορά, καλούμε απευθείας την αστυνομία προκειμένου να επέμβει” τόνισε ο κ. Ασφής.

“Ούτε καν περιπολία είναι. Κάνουμε βόλτα. Ουσιαστικά αυτό το οποίο κάνουμε είναι μια βόλτα στην όποια βόλτα έχουμε το νου μας να μην συμβεί κάτι παραβατικό” είπε τέλος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα