Κικίλιας: Δεν έγινε παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε φράγματα – Προσοχή στα fake news

Κικίλιας: Δεν έγινε παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε φράγματα – Προσοχή στα fake news
Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Τις πληροφορίες που ήθελαν ο κρατικός μηχανισμός να παρενέβη σε φράγματα για να αλλάξουν πορεία τα νερά, διέψευσε ο Βασίλης Κικίλιας. Στους 10 ο αριθμός των νεκρών, τουλάχιστον 4 οι αγνοούμενοι.

Στις εξελίξεις γύρω από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, στην έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό, ανέρχονται στους 10, 4 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι “δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές”.

Η εν λόγω αναφορά του υπουργού έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον κρατικό μηχανισμό να παρεμβαίνει σε φράγματα για σωθεί ουσιαστικά η Καρδίτσα και, εξαιτίας αυτού, τα ύδατα άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τον Παλαμά, το τραγικό αποτέλεσμα του οποίου είναι γνωστό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα