Κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ: Στη φυλακή τέσσερις κατηγορούμενοι
Διαβάζεται σε 2'
Τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων αδελφός παίκτη ριάλιτι και δύο λογιστές, οδηγήθηκαν στη φυλακή για την υπόθεση εξαπάτησης του ΕΦΚΑ.
- 29 Μαρτίου 2026 10:04
Ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες απολογίες των συνολικά 22 κατηγορουμένων στην υπόθεση κυκλώματος με στόχο την εξαπάτηση του ΕΦΚΑ.
Αργά τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η διήμερη διαδικασία, κατά την οποία ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση τεσσάρων κατηγορουμένων, ενώ οι υπόλοιποι 18 αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.
Ειδικότερα, στη φυλακή είναι δύο λογιστές, ένας διαφημιστής και ένας ακόμα κατηγορούμενος. Πρόκειται για τον αδελφό γνωστού προσώπου από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικό παιχνίδι- ριάλιτι που επίσης είναι κατηγορούμενος και έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους. Και οι τέσσερις φαίνεται με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, να είχαν κρίσιμο ρόλο στην λειτουργία και δράση του κυκλώματος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία από 10 έως 50 χιλιάδες ευρώ, κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών δήλωσαν θύματα αποδίδοντας ευθύνες στους λογιστές.
Χαρακτηριστική είναι η απολογία κατηγορούμενοι επιχειρηματία ο οποίος είπε: «Είμαι θύμα του κυκλώματος. Έχουν πλαστογραφήσει μέχρι και την ταυτότητα μου. Εχουν ανοίξει επιχειρήσεις στο όνομα μου τις οποίος αγνοούσα παντελώς. Με την λήψη των αντιγράφων ανακάλυψα ότι κυκλοφορεί ταυτότητα αστυνομικού με την δική μου φωτογραφία και με αλβανικής καταγωγής στοιχεία. Είμαι σοκαρισμένος!».
Να σημειωθεί ότι πλέον των 22 αναμένεται να απολογηθούν και 18 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.