Κομμωτήρια: Ανοίγουν με νέες συνθήκες και κανόνες

Κομμωτήρια: Ανοίγουν με νέες συνθήκες και κανόνες
Σε κομμωτήριο στη Νέα Σμύρνη προετοιμαζονται για το ανοιγμα του καταστήματος. Eurokinissi

Οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων ετοιμάζονται να ανοίξουν τους χώρους τους τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Ποιοι οι νέοι κανόνες στα κομμωτήρια. Τι ισχύει για ραντεβού και ωράριο.

Με νέες συνθήκες και προϋποθέσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα οποία από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα αρχίσουν να υποδέχονται ξανά τους πελάτες τους μαζί με τα κέντρα αισθητικής, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της άρσης των μέτρων.

Κομμώτριες, κουρείς και ιδιοκτήτες κομμωτηρίων βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας, ώστε να διαμορφώσουν τους χώρους τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται.

Οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει μέτρα όπως η τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των θέσεων εργασίας, αλλά και η αφαίρεση καθισμάτων που βρίσκονταν το ένα κοντά στο άλλο, καθώς θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων.

Επίσης, έχουν τοποθετήσει νάιλον κάλυψη στις καρέκλες, έχουν εφοδιαστεί με πετσέτες μιας χρήσης, αντισηπτικά και γάντια, ενώ οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων τους.

Η προσέλευση των πελατών θα γίνεται μόνο με ραντεβού, ενώ το ωράριο διευρύνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (έως τις 9 τα Σάββατα), με αρκετούς αυτοαπασχολούμενους να δυσκολεύονται, καθώς δεν μπορούν να είναι ανοιχτοί τόσες ώρες.

Παράλληλα, αναπάντητο ερώτημα για τους κουρείς παραμένει το πώς θα ξυρίζουν, καθώς η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική και καθιστά τη διαδικασία δύσκολη, ωστόσο, δηλώνουν αισιόδοξοι στο ότι με τη συνεργασία των πελατών θα βρεθεί μια λύση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα