Κοντέινερς για τους άστεγους κατοίκους της Σάμου μετά τον σεισμό 

Κοντέινερς για τους άστεγους κατοίκους της Σάμου μετά τον σεισμό 
Ερείπια μετά τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Σάμο eurokinissi

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κοντέινερς από την δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτι τους, μετά την καταγραφή των ζημιών.

Κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου που είναι άστεγοι μετά τον μεγάλο σεισμό, μεταφέρονται στις περιοχές του νησιού όπου υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.

Ερείπια μετά τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Σάμο eurokinissi

Αναλυτικότερα, “με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, κοντέινερς από την δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτι τους, μετά την καταγραφή των ζημιών.

Ερείπια μετά τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Σάμο eurokinissi


Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Σάμου και σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από το σεισμό, αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει”.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα