Κορινθία: Οικογένεια ζούσε σε σπηλιά με τόξα, όπλα και ρόπαλα

Διαβάζεται σε 4'
Σπηλιά - Φωτό αρχείου
Σπηλιά - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Επιχείρηση της αστυνομίας για οικογένεια που ζούσε σε πρωτόγονες συνθήκες στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Χτύπησαν με ρόπαλο αστυνομικό, ενώ έκαψαν αυτοκίνητο αγρότη.

Αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση ήρθαν οι αστυνομικοί της Κορινθίας ύστερα από μήνυση ενός κατοίκου στα Κάτω Τρίκαλα για εμπρησμό, όπου τα μέλη της οικογένειας που κατηγορούσε έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητό του στο χωράφι του.

Αρχικά, όταν πήγαν οι αστυνομικοί την προηγούμενη Κυριακή στην περιοχή, εντόπισαν την οικογένεια με καταγωγή από Ικαρία που ζούσε όντως σε πρωτόγονες συνθήκες τα τελευταία τρία χρόνια, σε μία αυτοσχέδια ημιυπόγεια κατασκευή με στέγη από λάσπη σαν σπηλιά. Oταν τα μέλη της οικογένειας είδαν τους αστυνομικούς, τους επιτέθηκαν και μάλιστα η κόρη της οικογένειας χτύπησε με ένα ξύλινο ρόπαλο και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν και την επόμενη ημέρα αποφασίστηκε να γίνει αστυνομική επιχείρηση στο σημείο καθώς οι άνθρωποι εκεί ζούσαν σε άγρια κατάσταση και διέθεταν και όπλα.

Για τον σκοπό αυτό κλήθηκε ακόμη και κλιμάκιο των ΕΚΑΜ από Αθήνα. Μετά από έφοδο που έγινε, τα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω του αυτοσχέδιου τούνελ που είχαν σκάψει μήκους 30 μέτρων που έφτανε σε μία ρεματιά και συνελήφθησαν οι γονείς 45, 39, η κόρη τους 22 ετών αντίστοιχα και ο 15χρονος αδελφός της.

Όπλα, μαχαίρια και τόξα – Εντοπίστηκαν σε άθλια κατάσταση

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο αυτοσχέδιο κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι. Η οικογένεια είχε άλλα τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων ένα βρέφος ενός έτους.

Κατά την συνέχιση των ερευνών ανευρέθηκαν σε δύσβατο μονοπάτι μέσω του οποίου προσπάθησαν να διαφύγουν τα μέλη της οικογένειας, επιμελώς κρυμμένα κάτω από μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4.

Τα μέλη της οικογένειας ήταν όλοι σε άθλια κατάσταση μέσα στις λάσπες. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων πατέρα, μητέρας, ενήλικης κόρης και του ενός ανήλικου γιου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε έρευνα από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας για τα οποία έδωσε εντολή να τα παραλάβει η μεγαλύτερη κόρη του πατέρα της οικογένειας από άλλο γάμο που ζει σε κανονικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό που είχε εκδοθεί μετά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, αναφέρει:

«Σήμερα (12.2.2024) το πρωί υλοποιήθηκε επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μίας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και -1- ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα