Κορονοϊός: Ανησυχία από τις εστίες σε Ξάνθη και Θεσπρωτία

Κορονοϊός: Ανησυχία από τις εστίες σε Ξάνθη και Θεσπρωτία
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας,μετά από εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού,Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2020 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ) Eurokinissi

Συνολικά 7 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Θεσπρωτία ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση. Σημαντικός αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη. 5 κρούσματα από πτήσεις.

Συνολικά 7 κρούσματα έχουν διαπιστωθεί στο νομό Θεσπρωτίας μετά τη διάγνωση ως θετικών στον κορονοϊό, δύο αδελφών 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά. Την ίδια ώρα παραμένει υψηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια της Ξάνθης τα οποία δεν εντοπίζονται μόνο στο Δήμο Μύκης. Από τα 9 κρούσματα στην περιφέρεια 4 είναι από τον Εχίνο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαπιστώθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών από την Παραμυθιά. Συγκεκριμένα τα 3 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και τα 2 από το φιλικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ξεκίνησε ελέγχους οι οποίοι συνεχίζονται.

Σχετικά με το κρούσμα στην Έδεσσα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αφορά σε μία μαία η οποία ήταν στενή επαφή της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου που είχε διαγνωσθεί πριν μερικές μέρες. Συνολικά ελέγχθηκαν 45 άτομα και ήταν το μόνο θετικό δείγμα.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι τα σημερινά 5 εισερχόμενα κρούσματα στο σύνολό τους αφορούν σε επιβάτες πτήσεων.

Αύριο 23 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας θα μεταβεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει συσκέψεις αλλά συναντήσεις στο ΚΑΠΗ Ξανθης όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Επίσης θα επισκεφτεί και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου πραγματοποιούνται επίσης δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα