Κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα σε Κοζάνη και κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα σε Κοζάνη και κατασκήνωση της Χαλκιδικής
Tεστ ανίχνευσης covid-19 Eurokinissi

Εννέα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κοζάνη ενώ ένα κορίτσι βρέθηκε επίσης θετικό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Άλλα τρία κρούσματα στη Βέροια.

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην Κοζάνη και σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό.


Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος».

Στο μεταξύ, θετική στον νέο κορονοϊό βρέθηκε ανήλικη σε παιδική κατασκήνωση σε περιοχή της Χαλκδικής.

Όπως αναφέρει το Thestival, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή κλήθηκαν να τα παραλάβουν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Στη Βέροια, θετικά διαγνώστηκαν αλλά τρία παιδιά Ρομά.

Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ενώ το τρίτο παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα