Κορονοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων σε Ιταλία και Γαλλία

Κορονοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων σε Ιταλία και Γαλλία
Ο στρατός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου Claudio Furlan/LaPresse via AP

Δεν θα επιστρέψουν άμεσα στην κανονικότητα Ιταλία και Γαλλία, καθώς η παράταση των έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού θα επεκταθούν μετά το πέρας της οριοθετημένης λήξης τους.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία έχουν πληγεί βάναυσα από τη θανατηφόρα δράση του κορονοϊού σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού και η παράταση των μέτρων απέναντι στην εξάπλωσή του κρίνεται, όπως όλα δείχνουν, αναγκαία. Ιδίως όσο αυξάνονται τα κρούσματα και δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών. Όπως στο Μπέργκαμο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα πρόκειται να συνεχιστούν μετά την αρχική ημερομηνία λήξης τους, η οποία είχε τοποθετηθεί στις 3 Απριλίου. “Τα μέτρα που λάβαμε, τόσο αυτά που οδήγησαν στο κλείσιμο μεγάλου μέρους εταιριών και τον περιορισμό των ατομικών δραστηριοτήτων στη χώρα, όσο και αυτά που αφορούν τα σχολεία, δεν μπορεί παρά να παραταθούν όταν λήξουν“, επισήμανε στην εφημερίδα “Corriere della Sera“.

Παράλληλα, η δεσμίδα αυστηρών μέτρων που αποφασίστηκε στη Γαλλία για τις επόμενες 2 εβδομάδες κατ’ εντολήν του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να παραταθεί, εάν κριθεί απαραίτητο, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 radio station.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν επιφορτιστεί με την επιβολή των μέτρων περιορισμού, έχουν διενεργήσει 70.000 ελέγχους και έχουν επιδώσει 4.095 πρόστιμα σε αυτούς που τα παραβιάζουν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα