Κορονοϊός: Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα

Κορονοϊός: Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα

Με εντολή του πρωθυπουργού και μετά τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν με κόσμο σε παραλίες, κλείνουν τόσο οι οργανωμένες πλαζ όσο και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Κλείνουν οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα από σήμερα Κυριακή , μετά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με νέους και οικογένειες με παιδιά να κάνουν βόλτα στις παραλίες, να πίνουν καφέ και να κάνουν μπάνιο, αγνοώντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων” έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter το βράδυ του Σαββάτου.

Στις παραλίες της Αττικής βρέθηκαν το Σάββατο πολλοί Αθηναίοι, παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το News 24/7 από τη Βάρκιζα, υπήρξε μεγάλος αριθμός ανθρώπων που αγνοώντας τα μέτρα της κυβέρνησης βρέθηκαν όλοι μαζί και σε πολύ μικρή απόσταση συμμετέχοντας σε αθλητικό event.

Στις φωτογραφίες φαίνονται επίσης πολλά παιδιά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δοκίμασαν και μία βουτιά.

Παραλίες όπως αυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης, της Ακτής Βουλιαγμένης, αλλά και η Λίμνη της Βουλιαγμένης υποδέχθηκαν από το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες κόσμου.

Ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατα την ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα συνέβησαν το Σάββατο σε αρκετά σούπερ μάρκετ όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός.

«Όλα αυτά ευνοούν τη μετάδοση. Έχουμε πει να είναι μέχρι 5 άτομα στην ουρά. Να τηρούνται αποστάσεις ασφάλειας πάνω από 1 μέτρο, καλύτερα 2.» Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν όποτε ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί ότι δεν θα βρίσκει τρόφιμα ανέφερε και πρόσθεσε: «Το θέμα το ζητήσαμε και σήμερα στην επιτροπή και θα το ξαναδούμε. Ίσως θα βοηθούσε το διευρυμένο ωράριο. Θα δούμε»

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για την ατομική ευθύνη και είπε ότι ο αυτοπεριορισμος παραμένει το πιο σημαντικό μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα