Κορονοϊός-Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη μεταφορά επαναπατρισθέντων από την Ιταλία

Κορονοϊός-Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη μεταφορά επαναπατρισθέντων από την Ιταλία
Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη μεταφορά επαναπατρισθέντων από την Ιταλία Thebest.gr

Συντονισμένη επιχείρηση στο λιμάνι της Πάτρας για την ασφαλή υποδοχή και μεταφορά επαναπατρισθέντων από την Ιταλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Με μία συντονισμένη επιχείρηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού της Αστυνομίας και της διεύθυνσης υγείας της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Πάτρας, η υποδοχή περίπου 110 επαναπατρισθέντων από την Ιταλία.

Το πλοίο κατέπλευσε λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην προβλήτα τρία λεωφορεία της Πυροσβεστικής, τα οποία θα μεταφέρουν στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, όσους από τους επαναπατρισθέντες δεν διέθεταν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν τους ανέμενε με αυτοκίνητο κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, για την μεταφορά των επιβατών που δεν διέθεταν δικό τους μέσο, υπήρξε συνεργασία του ΟΛΠΑ με την Πυροσβεστική. Από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικές στολές προστασίας και οι οποίοι θα οδηγούσαν τα λεωφορεία και θα συνόδευαν τους επιβάτες.

Μάλιστα, για τον συντονισμό της επιχείρησης βρίσκονταν στο λιμάνι ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Γιάννης Πετρούτσος και ο περιφερειακός διοικητής Νίκος Ρουμελιώτης, ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, αλλά και μέχρι τον τελικό προορισμό των επιβατών, θα συνοδεύουν τα λεωφορεία, περιπολικά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Παναγιώτης Τσώνης τόνισε ότι «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, όλα πήγαν πολύ καλά και υπήρξε άψογη συνεργασία με τον καπετάνιο του πλοίου, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και την Αστυνομία.»

Στο λιμάνι βρισκόταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο μηχανισμός λειτούργησε όπως θα έπρεπε και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε οι επαναπατρισθέντες να φθάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.»

Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τον αγώνα, ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται θα είναι μακρύς, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε.»

Στο μεταξύ από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι της Πάτρας και συγγενείς των επαναπατρισθέντων, που περίμεναν με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους.

Μία μητέρα που είχε έλθει από την Αθήνα και περίμενε τη κόρη της, η οποία συμμετείχε σε πρόγραμμα «Erasmous» στην Βερόνα της Ιταλίας μίλησε για τις ημέρες αγωνίας και δεν έκρυψε την συγκίνησή της: «Ανυπομονώ να την δω την κόρη μου, αλλά δεν μπορώ να την αγκαλιάσω. Θα μιλήσουν τα μάτια.»

Μιλώντας για τις ημέρες που βρισκόταν η κόρη της στην Ιταλία είπε: «Η κόρη μου συμμετείχε σε πρόγραμμα ‘Erasmous’ που ξεκινούσε στις 17 Φεβρουαρίου και μόλις εγκαταστάθηκε εκεί στις 21 Φεβρουαρίου έσκασε αυτή η ‘βόμβα’. Έμεινε για ένα μήνα αποκλεισμένη στην εστία και έβγαινε μόνο για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Έτσι αποφασίσαμε να γυρίσει πίσω με αυτό το πλοίο. Όμως για να φθάσει μέχρι το λιμάνι της Ανκόνα, έφυγε στις 6:00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου από την Βερόνα και άλλαξε δύο τρένα στην Πάδοβα και στην Μόντενα.»

Όσον αφορά στις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι «μόλις φθάσουμε στο σπίτι μας θα μπούμε και οι δύο σε καραντίνα 14 ημερών και ήδη έχει ετοιμαστεί ο κατάλληλος χώρος στο σπίτι με όλα τα μέτρα προστασίας.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι όσοι έφυγαν από το λιμάνι της Πάτρας με αυτοκίνητα, μέσα σε αυτά επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ενώ όλοι οι επαναπατρισθέντες θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα