Κορονοϊός: Σε κατ’ οικον απομόνωση 10 εργαζόμενοι του “Αλεξάνδρα”

Κορονοϊός: Σε κατ’ οικον απομόνωση 10 εργαζόμενοι του “Αλεξάνδρα”
Στιγμιότυπο από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα". Eurokinissi

Δέκα άτομα από υγειονομικό προσωπικό για προληπτικούς λόγους τέθηκαν σε περιορισμό επειδή ήρθαν σε επαφή με ασθενή που επιβεβαιώθηκε ως νέο κρούσμα.

Συναγερμός σήμανε χθες στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας και όχι άδικα, καθώς 70χρονος ασθενής που πήγε στα επείγοντα αποδείχτηκε τελικά ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 77ετών απύρετος με βήχα έκανε κλήση στο ΕΚΑΒ χθες το πρωί και μεταφέρθηκε στην πρωινή εφημερία του Αλεξάνδρα χωρίς να έχει κανένα ιστορικό ταξιδιωτικό

Εξετάστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετέβη στο ακτινολογικό. Από την ακτινογραφία κρίθηκε ότι πρέπει να μπει για νοσηλεία στη Δ4 Παθολογική καθώς διαπιστώθηκε αρχή πνευμονίας. Στη συνέχεια ελήφθη επίχρισμα και ο ασθενής απομονώθηκε.

Στις 22:00 βγήκε θετικός, ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών του και μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι επτά άνθρωποι που αξιολογήθηκαν ως “ύποπτα” βρίσκονται σε απομόνωση στις οικίες τους, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ είναι 2 ειδικευμένοι από τα ΤΕΠ, 2 ειδικευόμενοι της Δ4, 1 νοσηλεύτρια της Δ4 και 2 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ. Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα