Κως: Δίωξη για κακούργημα στους γονείς του νεκρού βρέφους

Διαβάζεται σε 3'
Θάλαμος νοσηλείας παιδιατρικού νοσοκομείου
Θάλαμος νοσηλείας παιδιατρικού νοσοκομείου Eurokinissi

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του βρέφους στην Κω. Δωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των γονέων.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των γονέων στην Κω.

Οι γονείς αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή στην Κω για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το παιδί πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν η 20χρονη μητέρα του μωρού, ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους στην Κω, διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να τη συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στην οικία τους προκειμένου να βοηθήσουν. Περίπου μισή ώρα μετά, η μητέρα του μωρού κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας γείτονας της πολυκατοικίας της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στη συνέχεια μετέφεραν το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν αρχικά, την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Εξετάζοντας το παιδί όμως οι γιατροί παρατήρησαν επίσης ότι το μωρό έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του και έτσι κάλεσαν το Τμήμα Ασφαλείας της Κω, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι γιατροί.

Οι αστυνομικοί μετά από αυτές τις διαπιστώσεις προχώρησαν στην προσαγωγή στην Ασφάλειας, τόσο της μητέρας του βρέφους όσο και του πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς πως τα τραύματα που έφερε το μωρό προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια.

Από την Αστυνομία ελήφθησαν δέκα ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή του βρέφους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου και πραγματοποιήθηκε έρευνα-αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και κλιμακίου του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Κω. Ο πατέρας του παιδιού έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παιδική πορνογραφία και έχει βρεθεί παρόμοιο υλικό στο κινητό του τηλέφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα