Κρήτη: Μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού θα επιτρέπεται η είσοδος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Κρήτη: Μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού θα επιτρέπεται η είσοδος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο
ΕΚΑΒ Eurokinissi

Νέα αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού λαμβάνει το Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης. Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ακόμα και στο υγειονομικό προσωπικό είναι μία από τις αιτιές που το Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης λαμβάνει νέα αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, όπως μεταδίδει το Cretapost.gr, πλέον όλες οι πόρτες εισόδου στο νοσοκομείο κλείνουν ενώ απαγορεύεται η είσοδος συνοδών που δεν προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω πρόληψης της διασποράς ιού SARS COV2 εντός του Γ.Ν. « Βενιζέλειο-Πανάνειο», η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα:

Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Τέλος επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη της χωρίς καμία εξαίρεση ορθής χρήσης της μάσκας συνεχώς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα