Κρήτη: Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου υπέστη αλλεργικό σοκ η 17χρονη

Διαβάζεται σε 3'
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, όπου φιλοξενούταν η 17χρονη και όπου κατανάλωσε γαλακτοκομικό προϊόν, στο οποίο ήταν αλλεργική, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 17χρονη μαθήτρια, που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ, το πρωί της Κυριακής (10/12), κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όπου διέμενε το κορίτσι και κατανάλωσε τα εν λόγω προϊόντα, δεν ήταν ενήμερος για αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Creta24, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Δημήτρης Παπαδάκης, η ανήλικη φέρεται να κατανάλωσε ψωμί με βούτυρο (συσκευασμένο) την ώρα του πρωινού αλλά το ξενοδοχείο δεν είχα καμία ενημέρωση για την τα προϊόντα στα οποία είναι αλλεργική, ούτε από την ίδια ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς της.

Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το παιδί ούτε από τους καθηγητές – συνοδούς και λυπούμαστε πάρα πολύ, έχουμε συγκλονιστεί. Απ’ ότι λένε τα παιδιά, έφαγε βούτυρο με ψωμί στον χώρο που πήραν πρωινό”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης περιέγραψε ακόμα πως λίγα λεπτά αφού τελείωσε το πρωινό της η 17χρονη, δύο μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι στην ρεσεψιόν λέγοντας ότι η φίλη τους λιποθύμησε. Περίπου ένα τέταρτο μετά, στις 10:45 σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαθήτρια που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται, οι μαθητές ήρθαν εκδρομή στο Ηράκλειο από την Αττική και έφυγαν το πρωί της Δευτέρας (11/12) για τα Χανιά. Οι γονείς της 17χρονης έφτασαν στο Ηράκλειο την Κυριακή (10/12) και φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο, που διέμενε η κόρη τους. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, οι πελάτες του ξενοδοχείου πρέπει να ενημερώνουν για τις αλλεργίες τους σε σε τροφές, προκειμένου το ξενοδοχείο να ακολουθεί ανάλογη διαδικασία και μενού.

Πώς έγινε το περιστατικό

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη μαθήτρια Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Την Κυριακή (10/12), άγνωστο πως, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Κρήτης, κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου.

Άμεσα η ίδια είχε αλλεργική αντίδραση και έβγαλε την ένεση αδρεναλίνης που κρατούσε πάντα μαζί της και την έκανε στον εαυτό της.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη. Το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που είχε η ίδια χορηγήσει στον εαυτό της.

Οι γιατροί μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

“Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα