Λαμία: Φωτιά σε αποθήκη με φιάλες υγραερίου – Δύο τραυματίες

Λαμία: Φωτιά σε αποθήκη με φιάλες υγραερίου – Δύο τραυματίες
Φωτιά σε αποθήκη με φιάλες υγραερίου στη Λαμία tvstar

Από τις απανωτές εκρήξεις στην αποθήκη με φιάλες υγραερίου, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης και ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης.

Πάνω από δύο ώρες κράτησε την Πέμπτη (17/12) η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στη Λαμία, καθώς μία αποθήκη με φιάλες υγραερίου έπιασε φωτιά.

Οι απανωτές εκρήξεις ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με συνέπεια οι πυροσβέστες να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Σε μία από αυτές τις εκρήξεις τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, αλλά και ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής Καλύβια που είναι δυτικά της πόλης της Λαμίας, είδαν να φλέγεται μία αποθήκη. Το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής από τη Λαμία, μέσα σε λίγο χρόνο βρέθηκε εκεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσεγγίσει το σημείο λόγω των εκρήξεων.

Χρησιμοποιώντας ειδικούς εκτοξευτήρες αφρού μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά σε συγκεκριμένο σημείο ενώ με ειδικές στολές μπήκαν μέσα στο κτίριο σε μία προσπάθεια να την κατασβέσουν.

Ενώ εξελίσσονταν η προσπάθεια των πυροσβεστών σημειώθηκε μία ακόμη έκρηξη, με συνέπεια να τραυματιστούν δύο άνθρωποι. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες κύκλωσαν το κτίριο ρίχνοντας τόνους αφρού και μετά τις 10:00 το βράδυ κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των εκρήξεων που επικρατούσαν στην περιοχή, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα σπίτια που βρισκόταν κοντά στην εγκατάσταση, και έτσι μέσα στη νύχτα αναγκάστηκαν οι κάτοικοι να μετακινηθούν και να βρεθούν στην πλατεία του οικισμού.

Λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε πως είχε εκραγεί δεξαμενή προπανίου που υπήρχε στην εγκατάσταση.

Προανάκριση για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η πυρκαγιά, διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα