Λέχου για Κιμούλη: “Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ και δερματικά”

Λέχου για Κιμούλη: “Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ και δερματικά”
@2021 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ / PAPADAKIS PRESS

"Έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό για τα παιδιά όλου του κόσμου" ανέφερε η Κατερίνα Λέχου μιλώντας για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του θεάτρου.

Το όνομά της στη λίστα των γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία πρόσθεσε το πρωί της Δευτέρας (1/2) η Κατερίνα Λέχου.

Η Κατερίνα Λέχου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Όλα σε μια νύχτα» το 2004, ενώ πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τους δύο να είναι ζευγάρι. Η ηθοποιός τάχθηκε υπέρ των γυναικών που καταγγέλλουν τη βία και την κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου, τονίζοντας: «Έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό για τα παιδιά όλου του κόσμου». «Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι έχει ωριμάσει μέσα μου και μπορώ να μιλήσω. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει κάποιοι άνθρωποι να βρεθούν προ των ευθυνών τους», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στον Ant1 δήλωσε: «Τη σεζόν 2003-2004 -αυτό το καθιστά και πολύ δύσκολο, παραμένεις επτά μήνες στη συνεργασία- βίωσα επί σκηνής αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από τον Γιώργο Κιμούλη. Ήταν σε τέτοιο βαθμό αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά επί σκηνής -είχα και προσωπική σχέση αλλά αυτό είναι δική μου ευθύνη, το διαχωρίζω τελείως- που δεν ήξερα αν μπορώ κάθε φορά να το αντιμετωπίσω. Με έβριζε επί σκηνής. Βίωσα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, σε επίπεδο που δεν ξέρεις αν θα πεις τα λόγια σου, φοβάσαι ότι θα εκτεθείς μπροστά στον κόσμο, ότι δεν μπορείς να μιλήσεις, γιατί κάποιος μιλάει σιγά και βρίζει πάνω στη σκηνή, χωρίς να το καταλάβει το κοινό. Η λεκτική βία δεν είναι απτή σαν τη σεξουαλική αλλά είναι σαν άγριο θηρίο, δεν ξέρει πότε θα επιτεθεί. Το θύμα είσαι σε άμυνα και εγρήγορση, είναι ένας τρομερός ιστός αράχνης που απλώνεται και δεν το καταλαβαίνεις. Ξυπνάει μέσα σου ο φόβος».

Η ηθοποιός δήλωσε ότι φοβόταν να μην χαλάσει τη συνεργασία και τη φήμη της: «Μου κόστισε όλο αυτό προσωπικά, αλλά αυτό το κομμάτι δεν θέλω να το θίξω. Δεν αφορά τον κόσμο εγώ τι πλήρωσα για να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι άλλο πράγμα η σύγκρουση και η πειθαρχία και όλο πράγμα ένα καθεστώς που είναι διαρκείας» ανέφερε η ίδια και συνέχισε: «Εννοείται ότι έπινα, εννοείται ότι έπαιρνα λεξοτανίλ, εννοείται ότι έβγαλα δερματικά. Ήμουν 34 χρονών, ήμουν πολύ δημοφιλής, είχα πάρει τα πάνω μου. Δεν συνεργάστηκα ξανά ποτέ. Μια φορά μου έγινε πρόταση και είπα όχι».

Όσον αφορά το γεγονός αν γνώριζε από πριν για παρόμοια περιστατικά δήλωσε: «Όλοι τα γνωρίζουμε όλα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις σκοτεινές πλευρές της δουλειάς. Οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να καθαρίσουν τα πράγματα. Έχω ευθύνη για την προστάτεψα τον εαυτό μου γιατί δεν ήξερα, γιατί δεν αντέδρασα. Η αρχή έγινε από την αξιοθαύμαστη γυναίκα, τη Σοφία Μπεκατώρου»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα