Λιγότερα τα θανατηφόρα δυστυχήματα φέτος τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρυσι
Κατά την περίοδο των εορτών έως τα Θεοφάνεια, συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχων της Τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 187.910 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 44.263 παραβάσεις (Pics)
- 10 Ιανουαρίου 2016 13:46
Εννέα λιγότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και 12 λιγότεροι θανάσιμα τραυματισθέντες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Ειδικότερα τα τροχαία ατυχήματα και οι παθόντες είναι οι ακόλουθοι:
Επιπλέον, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εορταστική περίοδο, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε αυξημένους τροχονομικούς ελέγχους, το διάστημα της εορταστικής περιόδου (από 19.12.2015 έως 06.01.2016).
Συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 187.910 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 44.263 παραβάσεις, ως ακολούθως:
Η Τροχαία υπενθυμίζει, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.