Μαγνησία: Παππούς με τα 3 εγγόνια του αποκλεισμένος στο Πουρί, χωρίς ρεύμα και νερό – Ανάγκη για φάρμακα

Μαγνησία: Παππούς με τα 3 εγγόνια του αποκλεισμένος στο Πουρί, χωρίς ρεύμα και νερό – Ανάγκη για φάρμακα
facebook/Βασίλης Τσαπράζης

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γονείς τριών μικρών παιδιών που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο Πουρί Πηλίου με τον παππού τους. Για τέταρτη ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό, διακόπηκε η φαρμακευτική θεραπεία που λαμβάνει η 4χρονη.

Ένας 75χρονος με τα 3 εγγόνια του, ηλικίας 4, 8 και 10 ετών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την Τρίτη στο Πουρί της Ζαγοράς, ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο πλέον έχει αποκοπεί εντελώς από τον υπόλοιπο Νομό μετά τις τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή.

Τα παιδιά διαμένουν στον Βόλο και μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα από τους γονείς τους στο Πουρί, όπως σημειώνει το gegonota.news προκειμένου να μείνουν για λίγες ημέρες με τον παππού, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς οι ίδιοι έπρεπε να εργαστούν. Στο μεταξύ ξέσπασε με μανία η κακοκαιρία “Daniel” και ο δρόμος που συνδέει το Πουρί με τη Ζαγορά κόπηκε σε δυο σημεία, πριν προλάβουν οι γονείς να φτάσουν στο χωριό για να πάρουν τα παιδιά τους.

Επί 4 ημέρες ο 75χρονος παππούς και τα 3 παιδιά ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, αποκλεισμένοι μέσα στο σπίτι, και οι προμήθειες σε τρόφιμα έχουν πια λιγοστέψει. Το σοβαρότερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι διακόπηκε η φαρμακευτική θεραπεία που λαμβάνει η 4χρονη η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τη μητέρα της που μίλησε στα gegonota.news, το παιδί λαμβάνει εισπνοές με νεφελοποιητή, αλλά εξαιτίας της διακοπής ρεύματος έχει σταματήσει η θεραπεία, ενώ παράλληλα έχουν εξαντληθεί και τα αντιβιωτικά φάρμακά της.

Οι γονείς των παιδιών απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να πλησιάσουν το χωριό. Ο δρόμος προς Ζαγορά έχει διαλυθεί σε δυο σημεία, ενώ έχει καταστραφεί και η πρόσβαση προς την παραλία, για να μπορέσει κανείς να προσεγγίσει το χωριό διά θαλάσσης.

Σημειώνεται ότι εγκλωβισμένοι στο Πουρί βρίσκονται, μεταξύ άλλων, 4 Ισραηλινοί τουρίστες, 4 άτομα από τη Ν. Αφρική και 3 Έλληνες – όλοι τουρίστες – εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα