Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου και άλλων 20 κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας

Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου και άλλων 20 κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας
Πλημμύρες στη Μάνδρα (Φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Να κηρυχθεί ένοχη για τρία πλημμελήματα η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου ζήτησε για τρία πλημμελήματα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Κατά την πολύωρη εισήγησή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.

Παράλληλα πρότεινε την αθώωσή της για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα, για τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους πρότεινε να καταδικαστούν κατά περίσταση για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως και πλημμύρα από αμέλεια, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ως προς το αδίκημα της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος, ζήτησε την ενοχή τους για 17 κατηγορούμενους, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενους του. Η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη αθώωση μόλις μίας υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα απουσίαζε από την υπηρεσία με άδεια.

Ρένα Δούρου: “Προς το παρόν ούτε σχολιασμός ούτε κριτική”

Μετά την ανακοίνωση της πρότασης, η κα. Δούρου σε δήλωσή της ανέφερε ότι «οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά.» Αρνήθηκε μάλιστα να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό για την εισαγγελική πρόταση.

Η δήλωση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου:

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου. Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση. Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα