“Μαζί για το Παιδί”: 221 ευάλωτες οικογένειες έλαβαν υποστήριξη το α’ εξάμηνο του 2024

Διαβάζεται σε 4'
“Μαζί για το Παιδί”: 221 ευάλωτες οικογένειες έλαβαν υποστήριξη το α’ εξάμηνο του 2024

Κατά το α’ εξάμηνο του 2024, υποστηρίχθηκαν 775 άτομα σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, εκ των οποίων 430 παιδιά. Από τις συνολικά 221 ωφελούμενες οικογένειες, οι 111 ήταν μονογονεϊκές και 44 πολύτεκνες.

 Το «Μαζί για το Παιδί», μέσω του προγράμματος «Στήριξη Ευάλωτων Οικογενειών», παρέχει τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ψυχολογική υποστήριξη, διαγνωστικές εξετάσεις και κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών σε ευάλωτες οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα, στο α’ εξάμηνο του 2024, υποστηρίχθηκαν 775 άτομα σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, εκ των οποίων 430 παιδιά. Από τις συνολικά 221 ωφελούμενες οικογένειες, οι 111 ήταν μονογονεϊκές και 44 πολύτεκνες. Οι οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατόπιν παραπομπής από 70 συνεργαζόμενους κοινωνικούς φορείς, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 μήνες.

Οι ωφελούμενοι έλαβαν διατακτικές επιταγές από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, καθώς και καθοδήγηση από την κοινωνική υπηρεσία του Μαζί για το Παιδί για θέματα που τους απασχολούν. Όπου κρίθηκε αναγκαίο, καλύφθηκαν οι εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών και εφήβων, όπως προετοιμασία πανελλαδικών, εκμάθηση ξένων γλωσσών και ενισχυτική διδασκαλία. Επίσης, έγιναν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε παιδιά και όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης, πλαισιώθηκαν από τους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί».

Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη βασικών αναγκών των ευάλωτων οικογενειών, προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια της καθημερινότητας και να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Σε αρκετές περιπτώσεις, το Μαζί για το Παιδί βοηθάει τους γονείς να αναζητήσουν εργασία και να διεκδικήσουν ευκαιρίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Όπως δήλωσε η κυρία Λουκία Τερτίπη, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του προγράμματος «Στήριξη Ευάλωτων Οικογενειών»: «Μέσω της συνεργασίας μας με 70 κοινωνικούς φορείς, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα σε όλη την Ελλάδα και εντάσσουμε στο πρόγραμμα οικογένειες βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων. Κύριο μέλημά μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα «δίχτυ» στήριξης και φροντίδας στην καθημερινότητα τους. Για το λόγο αυτό, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ωφελούμενους του προγράμματος, ώστε να εντοπίζουμε τις ανάγκες τους και να τους δίνουμε εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον».

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με την πολύτιμη υποστήριξη των: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, E-food, ELA (Educational Leadership Association), NFL, P&G και Δημοτικό Σχολείο Μωραΐτη. Παράλληλα, στη συγκέντρωση πόρων συνέβαλαν ιδιώτες και εταιρείες μέσω της πλατφόρμας www.supportmazi.gr του Μαζί για το Παιδί.

Το πρόγραμμα Στήριξης Ευάλωτων Οικογενειών του «Μαζί για το Παιδί»

 Το πρόγραμμα «Στήριξη Ευάλωτων Οικογενειών» παρέχει βοήθεια σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά για να ξεπεράσουν εμπόδια και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών Δήμων και άλλων φορέων σε όλη την Ελλάδα. Η κοινωνική υπηρεσία του Μαζί για το Παιδί αξιολογεί τα αιτήματα, που λαμβάνει μέσω των συνεργαζόμενων φορέων, βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και ιατρικού ιστορικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή διατακτικών επιταγών μεγάλων αλυσίδων λιανικής για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα, προσφέρονται ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογική υποστήριξη – σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί – και ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών, όπως φροντιστήρια για πανελλαδικές, ξένες γλώσσες, ενισχυτική διδασκαλία. Επιπλέον, σε συνεργασία με άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι γονείς μπορεί να βοηθηθούν στην εύρεση εργασίας.

Το 2023, με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, το «Μαζί για το Παιδί» κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 167 οικογένειες με 343 ανήλικα μέλη.

Το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα