Με τρεις λειτουργίες ανοίγουν οι εκκλησίες στον Βόλο

Με τρεις λειτουργίες ανοίγουν οι εκκλησίες στον Βόλο
Πιστοί σε εκκλησία Eurokinissi

Με τρεις θείες λειτουργίες ανά μία ώρα θα ανοίξουν οι εκκλησίες στον Βόλο με στόχο την αποφυγή συγχρωτισμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Δημητριάδος

Με θείες λειτουργίες που η κάθε μία από αυτές θα διαρκεί μία ώρα ακριβώς ξεκινά από την προσεχή Κυριακή το άνοιγμα των εκκλησιών με την παρουσία πιστών, σύμφωνα με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που παρουσίασε η Μητρόπολη Δημητριάδος.

Αυτό θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου με στόχο να εξυπηρετούνται οι πιστοί σε διαφορετικές μέρες και ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν ο συγχρωτισμός και η παρουσία μεγάλου πλήθους ταυτόχρονα.

Το σύστημα αυτό εισηγήθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και αρχίζει να εφαρμόζεται σε όλες τις εκκλησίες της δικαιοδοσίας της μητροπολιτικής περιοχής, ενώ απαραιτήτως εφαρμόζονται μέτρα προστασίας των πιστών, αφού στις εισόδους των εκκλησιών έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά και η διαρρύθμιση των καθισμάτων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται ευλαβικά η απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Στις εκκλησίες του Βόλου σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προσεχή Κυριακή θα τελεστούν τρεις θείες λειτουργίες: Η πρώτη θα αρχίσει στις 07:30 και θα ολοκληρωθεί στις 08:30 το πρωί, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ 08:45-09:45 και η τρίτη 10:00-11:00.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες στον εμβληματικό ναό στην παραλία του Βόλου, ενώ και το Σάββατο 23 Μαΐου θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες το πρωί και το απόγευμα μια ακολουθία Εσπερινού και όρθρος της Κυριακής από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30,ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού πατέρας Σεραφείμ Κοντακτσής, λέγοντας ότι «επιθυμία μας είναι να εξυπηρετήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς, αφού με την ισχύουσα κυβερνητική απόφαση σε κάθε θεία λειτουργία δεν μπορεί να παρευρίσκονται περισσότεροι από 50 πιστοί. Γι’ αυτό και τροποποιήσαμε το πρόγραμμά μας, ώστε να τελούμε τρεις θείες λειτουργίες το πρωί της Κυριακή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα