Μεγαλειώδεις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου με περιορισμένες εντάσεις

Μεγαλειώδεις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου με περιορισμένες εντάσεις
Πορεία για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στην Αθήνα οι μοναδικές αξιοσημείωτες εντάσεις σημειώθηκαν πριν την έναρξη της πορείας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια πριν και μετά την πορεία στο ΑΠΘ, στην Πάτρα σημειώθηκαν επεισόδια με την λήξη της πορείας, ενώ στην Κρήτη οι πορείες ολοκληρώθηκαν ειρηνικά σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αθήνα:

Στην Αθήνα μάλιστα καταγράφηκε μία από τις επετειακές πορείες με την μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, οι συμμετέχοντες υπερέβησαν τους 20.000.

Στην μεγάλη πορεία της Αθήνας όλα κύλησαν ομαλά. Μοναδικές εξαιρέσεις στάθηκαν δύο συγκρούσεις ομάδας κουκουλοφόρων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και κλούβας της Αστυνομίας, με ρίψη μολότοφ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος πριν την έναρξη της πορείας, κάποιες αντεγκλήσεις και σπρωξίματα με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους φοιτητές που συνόδευαν την ιστορική σημαία, έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και μετά την λήξη της πορείας κάποιες πολύ περιορισμένες και σποραδικές εντάσεις σε δρόμους των Εξαρχείων, όπου είχαν κατακλυστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πριν την έναρξη της πορείας πραγματοποιήθηκαν 19 προληπτικές προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη:

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρεις ουσιαστικά πορείες, στις οποίες συνολικά και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, συμμετείχαν περίπου 14.000 άτομα.

Πριν την έναρξη της πορείας σημειώθηκαν επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ όπου απωθήθηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από τις μολότοφ κάηκε μία μοτοσικλέτα με συμβατικές πινακίδες της Αστυνομίας.

Μετά την λήξη της πορείας, ομάδα κουκουλοφόρων αυτή την φορά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των διμοιριών που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και νερού από τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας, «Αίαντες». Ορισμένοι νεαροί που είχαν μπει στο κτίριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος συνέχισαν να πετούν από εκεί βόμβες μολότοφ, μέχρι που και εκεί ηρέμησαν τα πνεύματα. Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 40 προσαγωγές ατόμων.

Πάτρα:

Στην Πάτρα επίσης υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ κατά την ολοκλήρωσή της, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με «βροχή» από βόμβες μολότοφ επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν το παλιό παράρτημα του Πανεπιστημίου και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές.

Κρήτη:

Στην Κρήτη, οι πορείες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα