Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκε χωριό

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκε χωριό
Φωτιά στη Ρόδο Rodiaki.gr

Μεγάλης έκτασης φωτιά έχει ξεσπάσει σε χωριό της Ρόδου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο χωριό Σορωνή, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τη Rodiaki, στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ δόθηκε και εντολή εκκένωσης μέρους του χωριού.

Rodiaki.gr

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα Σορωνής, ανέφερε: “Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής παρακαλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν επίσης ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, από όσους μπορούν να συνδράμουν”.

Μάλιστα, η δυνατή φωτιά είχε ως ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του οικισμού της Σορωνής.

Rodiaki.gr

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς, μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία ς, κύριο Χρήστο Στυλιανίδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, ζητήθηκε η αποστολή δύναμης για να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Έτσι, στέλνονται στη Ρόδο δύο αεροπλάνα τύπου Canadair, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών μέσων και να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που απειλεί τη Σορωνή”.

Φωτιά στη Ρόδο Rodiaki.gr


Εκκενώθηκαν τα σχολεία της περιοχής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνης, κα. Κατερίνα Δογιάμα-Μητσοπούλου, αναφέρει πως εκκενώθηκε το γυμνάσιο του χωριού ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και στο λύκειο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Σορωνής.

Αναλυτικά η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει:

“Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες λόγω,της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνη,κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας ,όπως και των υπολοίπων σχολειων άλλωστε στις 13:15 .Παρακαλουμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα