Μεταναστευτικό: 86 άτομα αναχώρησαν για το Ανόβερο

Μεταναστευτικό: 86 άτομα αναχώρησαν για το Ανόβερο
Αναχώρηση αναγνωρισμένων προσφύγων για τη Γερμανία Eurokinissi

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Γερμανία περισσότερα από 1.500 άτομα.

Αναχώρησε ομάδα 86 αιτούντων άσυλο με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας. Πρόκειται για παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, που στην πλειονότητά τους βρίσκονταν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτήν την αναχώρηση ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1.024 αιτούντων άσυλο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, συνολικά έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Γερμανία περισσότερα από 1.500 άτομα. Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αναχωρήσουν επιπλέον 1.260 άτομα, κυρίως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Νωρίτερα, είχαν αναχωρήσει επίσης έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η επιτετραμμένη της γερμανικής πρεσβείας, Χάικε Ντέτμαν, και η πρέσβειρα του Βελγίου, Φρανσουάζ Γκουστέν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα