Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδια έξω από την Μητρόπολη Χανίων ο Γερμανός, Χένινγκ Τσίρoγκ

Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδια έξω από την Μητρόπολη Χανίων ο Γερμανός, Χένινγκ Τσίρoγκ
zarpanews.gr

Φόρο τιμής παίζοντας με την κιθάρα του τραγούδια του σπουδαίου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη απέτισε ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του, Χένινγκ Τσίρoγκ.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες, που έφτασαν στα Χανιά, για το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη είναι και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ.

Ο Χένινγκ Τσίρoγκ, με την κιθάρα του, έχει στήσει μία μικρή μπάντα και τραγουδά μαζί με τον κόσμο μελωδίες του Έλληνα συνθέτη.

Ποιος είναι ο Χένινγκ Τσίρoγκ

Το 1988, διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία, με πρωτοβουλία του Henning Zierock, δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες.

Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

To 1988, στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια «Πολιτισμός της ειρήνης», Kultur des Friedens.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη, ο οποίος, ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη, έχει ως κεντρική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Μαζί με τη σύντροφό του, Heike Haensel, πολιτικό που ανήκει στη γερμανική αριστερά (Die Linke) και ακτιβίστρια, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του, το Μάιο του 2012.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα