Μικρή Αλεξία: “Αρνείται να πληρώσει ο δράστης” – Έκκληση της μητέρας 4 χρόνια μετά τον τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα

Μικρή Αλεξία: “Αρνείται να πληρώσει ο δράστης” – Έκκληση της μητέρας 4 χρόνια μετά τον τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα
Η μικρή Αλεξία glomex

Η μικρή Αλεξία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα του 2019 ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας. Τι καταγγέλλει η μητέρα της.

Τέσσερα χρόνια μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της μικρής Αλεξίας από αδέσποτη σφαίρα, η μητέρα της απευθύνει έκκληση στο δράστη, να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση, και να πληρώσει την αποζημίωση, προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, στη Γερμανία.

Ήταν Πάσχα του 2019 όταν το 8χρονο τότε κοριτσάκι τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του στις Θεσπιές Βοιωτίας. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει ανάπηρο κατά μεγάλο ποσοστό και ενώ είχαν προηγηθεί αρκετά χειρουργεία.

Είναι αρκετά καλά. Καταλαβαίνει τα πάντα. Θέλει να προχωρήσει μπροστά αν και είναι πολύ δύσκολο. Μου λέει θέλω να παμε να γίνω πάλι καλά σε κέντρο, για να πάω σχολείο. Αυτό για μας είναι δύναμη” δήλωσε η μητέρα στον Alpha.

Το δικαστήριο έχει επιβάλει στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή για σωματική βλάβη από αμέλεια ενώ πρόσφατα επιδίκασε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ.

Η μητέρα καταγγέλλει ότι ο δράστης δεν έχει καταβάλλει τα χρήματα. “Δεν έχει πληρώσει τίποτα. Τον παρακαλάω έστω και τώρα, μετά από τόσα χρόνια να συμμετέχει σε αυτό που έκανε. Να καταλάβει ότι είναι ένα παιδί“.

Ο δικηγόρος του 58χρονου Αλέξης Στεφανάκης δήλωσε από την πλευρά του: “Έχει ήδη προσφέρει το σπίτι στο χωριό, το οποίο δεν το επιθυμεί η οικογένεια της μικρής Αλεξίας και επίσης ο ίδιος – έχω μεταφέρει πρόταση – ο εντολέας μου αντί να δίνει 800 ευρώ στο λογαριασμό της μικρής Αλεξίας να πάρει ένα δάνειο ποσού περίπου 100.000 ευρώ και το ποσό αυτό να το βάζει στο τραπεζικό ίδρυμα που θα του εκχωρήσει το δάνειο. Η οικογένεια δεν το δέχεται διότι εμμένει στην εκτέλεση των αποφάσεων των αστικών δικαστηρίων“.

Στόχος της οικογένειας του κοριτσιού είναι να νοσηλευτεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία. Για τις θεραπείες όμως απαιτείται τεράστιο ποσό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα