Μητρόπολη: Εκατοντάδες κόσμου στην υποδοχή της εικόνας “Άξιον Εστί”

Μητρόπολη: Εκατοντάδες κόσμου στην υποδοχή της εικόνας “Άξιον Εστί”
Μητρόπολη intime news

Στην Μητρόπολη της Αθήνας συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών για να υποδεχτεί την εικόνα της Παναγίας "Άξιον Εστί" που θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 15 Μαΐου.

Με τη συνοδεία μελών της ιερής κοινότητας της Μοναστικής Πολιτείας, τελείται αυτή την ώρα η επίσημη υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστι», στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

intime news

Στην υποδοχή συμμετέχουν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, οι οποίοι φέρουν τα διάσημά τους, αλλά δεν φορούν τα άμφιά τους.

intime news

Στη συνέχεια θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση.

Μητρόπολη intime news

Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

intime news

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορονοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.

intime news

Άξιο λόγου είναι ότι η Παναγία «Άξιον Εστι» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών και σήμερα είναι η όγδοη.

intime news

Η μεταφορά της ξεκίνησε το πρωί από το Άγιον Όρος και θα εκτεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 15 Μαΐου.

intime news


intime news

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο και εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας, οι οποίοι συνοδεύουν στην Αθήνα την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

intime news

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Μαρτίνο και τον Άγιο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη θέματα που απασχολούν τις ιερές μονές.

intime news

Στη συνάντηση έλαβε επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα