Ναύπλιο: Προσήγαγαν κορίτσια που φωτογραφίζονταν έξω από στρατόπεδο

Ναύπλιο: Προσήγαγαν κορίτσια που φωτογραφίζονταν έξω από στρατόπεδο
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Διαμαρτυρία σήμερα το πρωί Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2012 από Ομοσπονδία Επαγγελατιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας, στην είσοδο του στρατοπέδου (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο, αντιδρώντας για το κλείσιμό του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τα δύο κορίτσια, 15 και 16 ετών κατέληξαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μπορεί το στρατόπεδο του Ναυπλίου να μην λειτουργεί ουσιαστικά και να έχει μετατραπεί σε ξενώνα, όμως η απαγόρευση φωτογραφιών ισχύει και με το παραπάνω, όπως φαίνεται από το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (29/12), όταν δύο ανήλικα κορίτσια παραλίγο να κατηγορηθούν ακόμα και για κατασκοπεία.

Η κίνηση δύο ανήλικων κοριτσιών να φωτογραφηθούν στη βόλτα τους, σήμανε συναγερμό από τον φρουρό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε αμέσως τους ανωτέρους του.

Όπως αναφέρει ο anagnostis.org, σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό της αστυνομίας βρισκόταν έξω από το στρατόπεδο και οι αστυνομικοί καλούσαν τα παιδιά να τους ακολουθήσουν στο τμήμα, χωρίς να τους εξηγήσουν καν την αιτία.

Τα δύο κορίτσια 15 και 16 ετών περνούσαν από την πίσω πλευρά του στρατοπέδου στην οδό Αγίου Ανδριανού, στο Ναύπλιο, κάνοντας τη βόλτα τους και με το κινητό τους τηλέφωνο φωτογραφίζονταν.

Η επέμβαση της αστυνομίας μάλιστα έγινε τόσο γρήγορα και τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων και της κάμερας που είχαν μαζί τους, χωρίς να προηγηθεί κάποια σύσταση ή ενημέρωση.

Τελικά μετά από την αγανακτισμένη παρέμβαση των γονιών που είχαν στο μεταξύ ειδοποιηθεί επικράτησε η λογική, δεν κρατήθηκαν τα στοιχεία των παιδιών και αφέθηκαν ελεύθερα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα